Top

Recepten

"Carpaccio" van zeebaars met kruiden en Granverde Olijfolie

 

Ingrediënten – 10 personen 

Marineer de zeebaars met het zout, suiker, tijm, dille, oregano, bieslook, peper en Extra Virgin Olijfolie. Laat dit vervolgens ongeveer 1 uur intrekken.  Serveer het naar wens op de vers gesneden salade, maak het af met een mooie garnering van tijm, dille, oregano, bieslook en besprenkel het geheel vervolgens met de Granverde Olijfolie.

Bruschetta gegrilde gamba's met Bergamot Olijfolie

Ingrediënten – 6 personen

  • 6 grote gamba's
  • 6 dikke sneden brood
  • 1 teen knoflook, zout/peper
  • 3 tomaten
  • 6 fijngesneden basilicum bladeren
  • 1 eetlepel fijngesneden mint
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1/2 citroen (vruchtvlees & sap)
  • 1-2 eetlepels Bergamot olijfolie Olijfolie Bergamia
Pel, was en dep de gamba's droog. Leg de gamba's in een kleine schaal met 10 ml Bergamot olijfolie, voeg zout en peper toe en laat het intrekken. Snijd de knoflook in halve lengtes en smeer dit over de sneden brood. Gril (of bak in een hete oven) de sneden brood tot ze geroosterd zijn. Snijd de tomaten en mix ze met de mint, peterselie, basilicum, citroen-vruchtvlees, het restant van de Bergamot olijfolie en zout en peper. Gril de gamba's en wanneer ze iets afgekoeld zijn, snijd ze dan doormidden in de lengte. Serveer het tomaten-mengsel tussen de geroosterde sneden brood en leg de 2 gesneden stukken gamba's er bovenop.

Valentijns pasta met roze saus


Ingrediënten – 4 personen
  • 500 gram Cuori Colorate
  • 250 gram rundergehakt
  • 1/2 glas droge, witte wijn
  • peper, zout, paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • kookroom
  • potje basis tomatensaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • geraspte pittige kaas
Bak het gehakt in de olijfolie gaar. Voeg de kruiden en knoflook toe. Bak daarna de parika en wat later de tomaat mee. Voeg het potje tomatensaus toe met de kookroom en blus het geheel af met de witte wijn. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen.
Serveer de pasta met de saus op het bord en maak af met de geraspte kaas.