Top

Riso Carnaroli

  • Riso Carnaroli
4,85
per stuk

Carnaroli rijst is een superfino en wordt beschouwd als de beste risotto rijst. Carnaroli rijst wordt verbouwd in de Italiaanse streken Piedmont en Lombardije. Carnaroli rijst is een licht klevende rijst van hetzelfde type als Arborio rijst (alleen de korrels van Carnaroli zijn iets groter). Carnaroli rijst is bij uitstek geschikt om een mooie romige risotto mee te maken. Ook geschikt voor soepen en salades of bij een hoofdgerecht.

 

Basisrecept risotto

Zorg dat de vloeistof, bouillon of de wijn die je gaat toevoegen al klaar staat (warm). Deze rijst van tevoren niet wassen anders spoel je het zetmeel weg dat het gerecht zijn binding geeft.

Ingrediënten:

1 kleingesneden ui, 2 el olijfolie,boter
350 gr Carnaroli, ca. 1/2 liter vloeistof (bouillon, wijn)
zout, peper, Parmigiano

Bereidingswijze:

Fruit in een pan met dikke bodem een fijngehakte ui aan in boter en/of olijfolie en laat deze glazig worden.

Roer de rijst erdoor en zorg dat alle korrels blinken van het vet.
Voeg daarna regelmatig een soeplepel vloeistof toe en laat deze onder voortdurend roeren, op een laag vuur, verdampen en absorberen.

Als de meeste vloeistof is opgenomen, probeer je een rijstkorrel. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een 'beet' heeft.

Een goede risotto is zacht, dik en vloeibaar, en is met een vork te eten.

Van het vuur af nog even 10 minuten laten staan, een klontje boter erdoor roeren en bestrooien met Parmigiano.Reviews (0)
Stuur naar een vriend
@
@